FOTO: JANNE A. SVIT - DESIGN: ESPEN BERG

MINA OG GRISEFISKEN


Mina elsker å være ute og leke. Hun og faren er på hyttetur og han har lovd at de skal dra ut og fiske. Da Mina foreslår at de skal dra ut med båten, sier han at han ikke har tid fordi han må jobbe. Da blir Mina forbanna, og stikker av uten at han oppdager det. I fjæra treffer hun den underlige grisefisken. Gjennom dette møtet blir hun trukket inn i et farlig spill mellom havets vesener, der den slemme havfruedronningen har all makt. Klarer Mina og grisefisken å redde havets uhyrer fra hennes fangenskap?


”Mina og grisefisken” er en moderne historie om havuhyrene, kystkulturens mytiske skapninger. Det er en artig og energisk forestilling med humor, morsomme sangtekster og flott musikk, som tar alle aldersgrupper på alvor. Forestillingen har fått gode tilbakemeldinger både fra skoler og fra andre oppdragsgivere. Forestillingen spilles av to utøvere.


Premiere: 6.juli 2006 Kibnebfestivalen, Lensvik. Forestillingen har turnert i Nord- og Sør-Trøndelag, Trondheim, Oslo og Sogn og Fjordane, og er spilt over 150 ganger for to-tre tusen barn og voksne.


Skuespillere: Roar Kjølv Jenssen og Gunn Mogseth


Tekst og musikk: Rasmus Rohde

Instruktør: Ane Aass

Scenografi: Örjan Wiklund

Produsent: Gunn Mogseth


  1. PunkttegnTilbake